Trimegavital

„Trimegavital“ este destinata pentru compensarea deficitului complexului de acizi grasi polinesaturati (PUFA) din organismul uman. Acizii grasi, pe care organismul nu este capabil sa-i sintetizeze in mod independent, dar care ii sunt necesari pentru o activitate de viata normala, se numesc indispensabili sau esentiali. Influenta acestor acizi asupra sanatatii noastre este greu de evaluat, iar insuficienta lor din organism este capabila sa duca la tulburari grave.

PUFA sunt divizate in doua categorii – Omega-3 si Omega-6. Acestia sunt numiti vitamina F in literatura stiintifica. Acizii grasi Omega-3 se refera la acidul eicosapentaenoic (EPA), acidul docosahexaenoic (DHA) si acidul alfa-linolenic; iar acizii grasi Omega-6 se refera la acidul linolenic si la gama acidului linolenic.

PUFA sunt supuse degradarii chimice datorita diverselor influente (temperatura, lumina, tehnologiile „riscante”), ceea ce duce la pierderea partiala sau totala a activitatii lor biologice. De aceea, in seria produselor „Trimegavital”, PUFA intra in componenta unei solutii de ulei care este inmagazinata in capsule moi de gelatina pentru o acuratete a dozarii, pentru excluderea gustului si a mirosului neplacut ale componentelor incluse, pentru pastrarea proprietatilor benefice si a activitatii naturale.